Меню
Остання редакція: 24 лютого 2020

Матеріально-технічна база

Матеріально-технічна база кафедри включає сучасні наукову та навчальні лабораторії:

-                    науково-дослідна лабораторія «Технолог»;

-                    лабораторія зберігання плодів та овочів;

-                    лабораторія технологій консервування;

-                    лабораторія контролю якості харчових продуктів;

-                    лабораторія організації обслуговування закладів ресторанного господарства;

-                    лабораторія технологій харчування;

-                    дегустаційна зала;

-                    науково-дослідна лабораторія;

-                    комп’ютерний клас.

Усі навчальні лабораторії оснащені необхідними приладами, обладнанням та лабораторними установками і матеріалами для визначення показників якості сировини та готової продукції, молока та молочної продукції, води, продукції бродильних виробництв, м’яса, м’ясопродуктів та риби. Для проведення органолептичної оцінки якості свіжої плодоовочевої продукції, харчових продуктів та виноробної продукції на кафедрі обладнана дегустаційна зала.

 В лабораторіях також наявні промислові зразки обладнання, призначеного для обробляння сировини та виробництва консервованої продукції. Науково-дослідна лабораторія «Технолог» обладнана сушарками, вакуум-випарною установкою, двома холодильними камерами з обладнанням для створення та підтримання необхідного режиму зберігання для проведення наукових досліджень з технології зберігання плодів та овочів.  

В лабораторії технологій харчування наявне сучасне кухонне обладнання, комфортні робочі зони та потужна витяжна система.

В лабораторії організації обслуговування закладів ресторанного господарства облаштовано шафу-вітрину з  варіантами сервірування посуду, барну стійку та дегустаційно-сервірувальні столи.

Кафедра має комп’ютерну техніку з доступом до мережі Інтернет.

Найменування лабораторії, спеціалізованого кабінету

 

Найменування навчальної дисципліни

Найменування обладнання, устаткування

Лабораторія

технологій зберігання

плодів та овочів

56 м2

Технологія зберігання

Товарознавство та пакування харчових продуктів галузі

Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю

Науково-дослідна робота студентів

 

Мультимедійне обладнання

ваги  Парова – 1 шт.,

автоклав

рефрактометр PAL

ваги аналітичні

рН-метр АД-130

нітратомір рХ-150

цифровий пенетрометр

 

Лабораторія 

технологій консервування

 56 м2

Технологія консервування

Технологія м'яса, м'ясопродуктів та риби

Технологія консервування плодів та овочів

Технологічне обладнання галузі

Холодильна техніка та технологія

Інноваційні технології консервованих продуктів

Управління якістю продукції консервних  виробництв

Автоклав

Сушарка  «Садочок» сушильна шафа

мілівольтметр

 спектрофотометр Ulab-101

рефрактометр НРФ-22

ваги аналітичні

центрифуга 

фільтр-прес Коломбо подрібнювач лабораторний

рН-метр АД-130

фотоелектроколориметр КФК-2.   

рефрактометр УРЛ-1

Лабораторія

організації обслуговування ЗРГ

57 м2

Технологія оздоровчих харчових продуктів

Технологічні розрахунки, облік і звітність галузі Промислова екологія переробних підприємств галузі

Фізико-хімічні та біологічні основи обробки сировини в галузі

Сучасні досягнення харчової науки

Технологія консервованих продуктів функціонального призначення

мультифункціональний прилад

шафа с посудом

барна стійка

дегустаційні столи

 

Лабораторія

технологій харчування

56 м2

 

Управління якістю продукції ресторанного господарства

Інноваційні технології харчової продукції

Технологія ресторанної продукції

функціонального призначення

Інноваційні ресторанні технології

Гігієна і санітарія підприємств ресторанного господарства

Інноваційні харчові інгредієнти в технології харчової продукції

подрібнювач лабораторний Braun

аквадистилятор MICRODE-5

Плита ПЕЧШН

Витяжний зонд

Індукційні плити

холодильник hisense rd-35dc4sua/cpa1

кухонний інвентар

кухонні машини

кухонні прилади

Лабораторія

контролю якості харчових продуктів  

67  м2

Контроль якості та безпека продукції галузі

Виноробство

Вступ до фаху

Технологія молока і молочних продуктів

Технологія бродильних виробництв

Технологія води і водопідготовки в галузі

Технологія сушіння

Технологія консервів для дитячого і дієтичного харчування

Гігієна і санітарія харчових підприємств

Сучасні інструментальні методи контролю харчових виробництв

Технологічна експертиза виробництва продукції ресторанного господарства

фотоелектроколориметр КФК-2

муфельна піч

електросушарка «Ветерок»

 кондуктомір

ваги аналітичні ТВЕ 0,3

аналітичні дозатори ДПОП

прилад для визначення летких кислот

 установка для відгонки спирту

аналізатор молока Екомілк

Цифровий пенетрометр

Центрифуга

 

Комп’ютерний клас

кафедри технологій

харчових продуктів

Проектування підприємств галузі

Методологія і організація наукових

досліджень

Інноваційний інжиніринг підприємств ресторанного господарства

Оптимізація технологічних процесів

Методологія харчової науки

Оптимізація техніко-технологічних об’єктів

Інноваційний інжиніринг консервних підприємств

Комп’ютери з програмним забезпеченням

 

Науково дослідна-лабораторія

Виконання наукових досліджень здобувачами вищої освіти та НПП

 

Рефрактометр

Спектрофотометр

сушильна шафа

комп’ютер

Науково-дослідна лабораторія «Технолог»

Наукові дослідження Лабораторії спрямовані на розроблення сучасних конкурентоспроможних технологій зберігання плодів та овочів у свіжому та замороженому вигляді, виробництва харчових продуктів рослинного походження, некріплених виноматеріалів і вин з плодів та ягід.

Електросушарки,

Вага

Холодильний агрегат

Овочерізка

Термостат

Картоплечистка

Котел варильний КП-60М

Повітроохолоджувач

Вакуум-випарна установка ВВУ

 

Останні новини

Всі новини