Меню

Харченко Зінаїда Миколаївна

Харченко Зінаїда Миколаївна Посада: старший викладач
Контактний телефон: (04744)3-22-12
Email: tzppo@udau.edu.ua

 

Освіта:

У 1972 році закінчила Русалівську загальноосвітню школу.

В 1973 році поступила до Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М.В.Ломоносова.

В 1979 році закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В.Ломоносова з присвоєнням кваліфікації інженера-технолога за спеціальністю «Технологія консервування».

 

Діяльність:

 З вересня 1979 року по вересень 2001 року працювала на Уманському експериментальному консервному заводі на посадах  старшого майстра, старшого інженера-хіміка, старшого інженера-мікробіолога. З вересня 2001 року працює в Уманському національному університеті садівництва на посаді  старшого викладача кафедри технології зберігання та переробки плодів і овочів,  виконує обов'язки заступника декана з навчальної роботи інженерно-технологічного факультету.

 

Напрямок  наукового дослідження: « Зберігання та використання кабачків і аличі для виготовлення нових видів консервів»

 Викладає навчальні дисципліни:

Технологія сушіння

Технологія консервування

Контроль якості та безпеки продукції  в галузі

Безвідходні технології консервних виробництв

 

Наукові публікації:10 наукових статей, 2 патенти України на корисну модель, співавтор навчального посібника « Технологічні і теплові розрахунки вакуум – апаратів типу МЗС – 320 у консервуванні», підручника « Технології консервування плодів та овочів» та тез доповідей на конференціях.

Методичні матеріали: 12

1.Підвищення харчової цінності та натуральності консервів у кабачків, Близнюк І.В., Харченко З.М. Збірник наукових праць УНУС частина І Умань 2011. ст. 88-90

2. Тітаренко О.В., Харченко З.М. - Розробка рецептури на виготовлення нового виду консервів “Джем яблучно-апельсиновий” Збірник студентських наукових праць УНУС 2012р.

3. Підвищення біологічної цінності сушених яблук. Чабан О.М., Харченко З.М. Збірник студентських наукових праць УНУС 2012р.

4. Вплив методів обробки на якість сушених груш. Л.С. Римарчук, З.М. Харченко. ІІ збірник статтей наукових праць УНУС. Ч.1: Умань 2013р. - С. 135-136.

5. Вплиа часкового осмотичного зневоднення на фізико-хімічні показники яблук Ю.В. Ященко, З.М. Харченко І збірник статтей наукових праць УНУС. Ч.1: Умань 2013р. - с. 166-168.

Патент:

Патент на корисну модель України № 71569 від 25 липня 2012 р. “Спосіб виробництва кабачків в аличевому соку”

Підручник

Токар А.Ю., Найченко В.М., Харченко З.М., Аністратенко О.І., Калайда К.В., Матенчук Л.Ю. «Технології консервування плодів та овочів»: [підручник]. – Умань:Видавець «Сочінський», 2014. – 566 с.

Наукові і навчально-методичні публікації

Профіль в GoogleАкадемія